Kód produktu: id008
Dostupnosť: Skladom
2.00€

Buľvy obsahujú už spomínané horčičné silice, ktoré dráždia a výdatne osviežujú chuťové poháriky jazyka, ďalej väčšie množstvo minerálnych látok (vápnik, draslík, horčík, železo, síru a fosfor), vitamíny skupiny B a C a fytoncídne látky (organické sírniky, silice).

Reďkev sa konzumuje výlučne surová. Pri tepelnej úprave nadobúda nepríjemnú chuť. Najviac sa z nej pripravujú pikantné surové šaláty, prípadne sa konzumuje s chlebom, natretým maslom. 

K získaniu šťavy sa buľva olúpe a odšťaví alebo postrúha a vylisuje. Necháme ju stáť niekoľko hodín v chlade, čím stratí pálivú chuť.  Používa sa vždy čerstvá, v chladničke môže stáť najviac 2 dni.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie